Të njihemi me përkthyesit e shquar shqiptarë: Petro Zheji
Thread poster: Roland Lelaj
Roland Lelaj
Roland Lelaj
Canada
Local time: 06:05
Member (2008)
English to Albanian
+ ...
Oct 19

Përkujtohet Petro Zheji: Një kohë nuk u lejua botimi i krijimeve të tij…

Petro Zheji (Gjirokastër, 16 tetor 1929 – Tiranë, 14 mars 2015) ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet me peshën e vet në fushën e letrave.
I përfolur si një nga përkthyesit më elitarë, cilësia e tij është në përpjestim të drejtë me vëllimin e punës së bërë. Në një artikull kulturor më 200
... See more
Përkujtohet Petro Zheji: Një kohë nuk u lejua botimi i krijimeve të tij…

Petro Zheji (Gjirokastër, 16 tetor 1929 – Tiranë, 14 mars 2015) ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet me peshën e vet në fushën e letrave.
I përfolur si një nga përkthyesit më elitarë, cilësia e tij është në përpjestim të drejtë me vëllimin e punës së bërë. Në një artikull kulturor më 2008, botuesi i përkthimit më të mbramë të tij (“Jeta e Galileit” e Bertolt Brehtit) Mehmet Gëzhilli kumton se Zheji mund të ketë 13 mijë faqe përkthim të botuara. Përkthimi i tij i parë daton më 1958 dhe ka qenë vëllimi i parë i romanit “Bruski” të Fedor Panferov; përkthyer së bashku me të vëllanë, Gjergjin. (Vijon më poshtë)

Marrë nga ObserverKult, 16 tetor 2024
https://observerkult.com/perkujtohet-petro-zheji-nje-kohe-nuk-u-lejua-botimi-i-krijimeve-te-tij/
Collapse

There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Të njihemi me përkthyesit e shquar shqiptarë: Petro Zheji

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »